Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگارحوزه آموزش و پرورشگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ شرایط ثبت نام پایه‌های دهم و اول ابتدایی، توانمندسازی کودکان مناطق دو زبانه برای ورود به مدرسه افزایش ضریب امنیت برگزاری امتحانات در انتظار تامین اعتبار، توسعه رشته‌های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه فرهنگیان ، مراسم بزرگداشت مریم میرزاخانی‌ در مدرسه فرزانگان، ارائه وام‌های کار‌آفرینی 10 میلیون تومانی به نخبه‌های مهارتی، رشد ۳ درصدی سوادآموزی در ۵ سال اخیر و آمادگی مراکزجهاد دانشگاهی برای برگزاری آزمون‌های توانمدسازی آموزش دهندگان نهضت از جمله مهم ترین رویدادها در هفته گذشته محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرایط ثبت نام پایه‌های دهم و اول ابتدایی
علی زرافشان معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در خصوص روند ثبت نام مدارس اظهار کرد: برای ثبت نام پایه دهم کار از هفته پیش آغاز شده و به عهده مناطق مختلف کشور گذاشته شده است و سامانه هدایت تحصیلی در مناطق مختلف آموزشی پس از تایید رییس منطقه وارد فاز اجرایی می‌شود.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در خصوص ثبت‌نام دانش آموزان پایه اول تصریح کرد: با توجه به اینکه تفویض اختیار به استان‌ها برای روند ثبت نام انجام شده در هر استان با توجه به شرایط این مساله در دست اقدام است.

وی با اشاره به اینکه مرداد ماه باید تمام ثبت نام‌ها به پایان برسد، یادآور شد: امسال سامانه سنجش و سناد هماهنگ شده و خانواده‌ها کمتر نیاز به حضور در مدارس برای ثبت نام دارند و اطلاعات بین این دو سامانه مبادله می‌شود.

توانمندسازی کودکان مناطق دو زبانه برای ورود به مدرسه
رخساره فضلی مدیرکل دفترآموزش پیش‌دبستانی وزارت آموزش‌وپرورش درمورد روند آموزش در مناطق محروم و ۲زبانه اظهار کرد: سال گذشته برای این مناطق دوره های آموزشی یکساله برای اولین بار برگزار شد اما به دلیل محدودیت منابع، نیروی انسانی و مشکل دسترسی تمامی بچه های جمعیت هدف در کلاس ها حاضر نشدند.

وی ادامه داد: امسال برای جبران این مساله دوره فشرده ای برای کودکانی که نتوانستند در دوره یکساله شرکت کنند در نظر گرفت شده است.

مدیرکل دفتر آموزش پیش‌دبستانی وزارت آموزش‌ و پرورش گفت: این دوره فشرده در 6 ماهه اول سال ۹۶ در مناطق محروم و ۲زبانه برگزار می شود و برای اجرای آن ۲دلیل عمده وجود دارد یکی اینکه کودکان آمادگی لازم برای ورود به دبستان را داشته باشند همچنین تسلط نسبی به زبان فارسی برای آنها ایجاد شود.

افزایش ضریب امنیت برگزاری امتحانات در انتظار تامین اعتبار
مهدی نوید ادهم دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در خصوص تمهیدات آموزش و پرورش برای افزایش ضریب امنیت برگزاری امتحانات اظهار کرد: بعد از مسائل اخیر در مورد امتحانات در شورای معاون این موضوع بررسی شد و وزیر تیمی را برای ساماندهی شرایط در نظر گرفت.

وی ادامه داد: این تیم قرار است تا با ساختاری مبتنی بر وب و تکنولوژی های جدید به افزایش ضریب امنیت برگزاری امتحانات کمک کنند تا مشکلات به حداقل برسد.

دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش در مورد زمان اجرای این طرح گفت: سعی می کنیم در حداقل زمان ممکن این کار در مرحله اجرا قرار گیرد، اما بعد طراحی و تامین اعتبار از اهمیت بسزایی برخوردار است.

آمادگی مراکزجهاد دانشگاهی برای برگزاری آزمون‌های توانمدسازی آموزش دهندگان نهضت
سیدسعید هاشمی معاون آموزشی جهاددانشگاهی در خصوص برگزاری آزمون دوره های توانمندسازی آموزش دهندگان نهضت عنوان کرد:‌ تعدادی درس برای این گروه تعریف شده که طبق تفاهم نامه با سازمان نهضت سوادآموزی برای آموزش دهندگان ارائه شده است.

وی ادامه داد:‌ با توجه به برنامه ریزی های انجام شده برای این دوره ها، ‌اکنون برای برگزاری آزمون نهایی آمادگی کامل داریم و 140 شعبه جهاددانشگاهی در استان های مختلف کشور برای این منظور درنظر گرفتیم.

معاون آموزشی جهاددانشگاهی تصریح کرد:‌ علاوه براین مراکز حدود 30 تا 40مرکز نیز اجاره کردیم تا مسافت برگزاری آزمون برای آموزش دهندگان به کمترین میزان خود برسد.

مراسم بزرگداشت مریم میرزاخانی‌ در مدرسه فرزانگان
مراسم گرامیداشت‌ مریم میرزاخانی‌ نابغه ریاضی ایران و جهان‌ با حضور فخرالدین ‌احمدی دانش‌آشتیانی وزیر آموزش و پرورش و مسئولان آموزش و پرورش منطقه 6 و جمعی از اساتید، معلمان و جمعی از هم‌کلاسی‌های وی عصر چهارشنبه در مدرسه فرزانگان‌ منطقه 6 برگزار شد.

در این مراسم وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه خبر فوت نابغه ریاضی ایران بسیار ناراحت‌کننده بود اظهار کرد: برخی افراد با تفکر و توانایی‌های فکری خود در جوامع بین‌المللی افتخارات با ارزشی‌ را کسب می‌کنند و مرحومه‌ میرزاخانی‌ جزو این افراد بود.

وی بیان کرد: حضور افرادی با این ویژگی‌ها و افتخارات در جوامع بین‌المللی باعث افتخار جامعه ایرانی است که متأسفانه وی را از دست دادیم.

توسعه رشته‌های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه فرهنگیان
نعمت‌الله موسی‌پور معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه فرهنگیان در خصوص توجه به گسترش رشته‌ها در دوره تحصیلات تکمیلی در این دانشگاه عنوان کرد: در نظر داریم تا کاری متفاوت در حوزه تحصیلات تکمیلی انجام شود و کیفیت دروس ارائه شده ارتقاء پیدا کند.

وی ادامه داد: برای تحقق این هدف با سایر دانشگاه‌ها همکاری خواهیم داشت به ویژه همکاری با دانشگاه‌های خارج از ایران را در دستور کار داریم.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه فرهنگیان بیان کرد: یکی از موضوعاتی که در هیأت امنای‌ دانشگاه مطرح شده همکاری مشترک با سایر دانشگاه‌ها با تمرکز بر جنبه‌ عملی دروس است؛ همچنین باید به توسعه تحصیلات میان رشته‌ای و تربیت نیروی متخصص در این حوزه توجه شود.

ارائه وام‌های کار‌آفرینی 10 میلیون تومانی به نخبه‌های مهارتی
احسان‌الله‌ جمالی رییس اداره فنی و حرفه‌ای آموزش و پرورش تهران در خصوص توجه به آموزش‌های مهارتی عنوان کرد: برای توجه به این نوع آموزش مسابقات و جشنواره‌هایی برگزار شده که در این برنامه‌ها مهارت‌ آموزان نخبه شناسایی می‌شوند.

وی ادامه داد: چندی پیش مسابقه‌ای علمی – کاربردی در آذربایجان غربی برگزار شد و با توجه به رشته‌های در نظر گرفته شده برای آن هنرجویان به ارائه دستاوردهای خود پرداختند و در نهایت برای برگزیدگان سیاست‌های تشویقی در نظر گرفته شد.

رییس اداره فنی و حرفه‌ای آموزش و پرورش تهران از ارائه وام کارآفرینی 10 میلیون تومانی به نخبه‌های مهارتی خبر داد و گفت: افراد می‌توانند با استفاده از این وام در حوزه کسب و کار وارد شوند.

وی تصریح کرد: علاوه بر برگزاری چنین مسابقاتی بازارچه‌های فروش دستاوردهای هنرجویان جزو برنامه‌ها قرار گرفته تا هنرجویان به تدریج وارد کسب و کار شوند.

رشد ۳ درصدی سوادآموزی در ۵ سال اخیر
علی باقرزاده رئیس سازمان نهضت سوادآموزی‌ به سرشماری‌ سال 95 اشاره کرد و گفت: در این سال سوادآموزی شتاب قابل قبولی گرفت و در سال‌های 95-91 یک میلیون و 113 هزار و 700 نفر از بی‌سوادان ردیف سنی 10 تا 49 سال با سواد شدند همچنین در همه گروه‌های سنی یک میلیون و 480 هزار نفر از تعداد بی‌سوادان کاسته شد.

وی تصریح کرد: در سال‌های 88 تا 90 شاهد رشد 14 برابری سوادآموزی بوده و گروه سنی 6 سال به بالا رشد 2.85 صدم درصدی را داشتند.

باقرزاده‌ با بیان اینکه میانگین درصد با‌سوادی در دنیا در فاصله سال‌های 2000 تا 2015 فقط یک درصد بوده است، گفت: این مسئله در حالی است که ایران بین سال‌های 90 تا 95 رشد 2.85 درصدی را داشته است.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی اظهار کرد: بی‌سوادان کنونی کمتر از 50 سال جمعیتی نزدیک به 2 میلیون و 700 هزار نفر را شامل می‌شود که بخشی از آنها اتباع خارجی و برخی آموزش ناپذیر هستند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۰۲۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی علت بازماندگی از تحصیل ۲۰ گویه در خوزستان

ایسنا/خوزستان سرپرست اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان با بیان اینکه رشد بیسوادی یکی از تبعات بازماندگی از تحصیل است، گفت: با انسداد مبادی بیسوادی و بازماندگی از تحصیل، بسیاری از مشکلات فرهنگی، اقتصادی و بهداشتی که ریشه در جهل و بیسوادی دارد، از بین می‌رود.

عبدالله حبیبی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: برای تحقق مدیریت بازماندگی از تحصیل، برنامه انسداد مبادی بیسوادی با تاکید بر شناسایی، جذب، آموزش و نگهداشت کودکان بازمانده از تحصیل گروه سنی ۶ تا ۱۸ سال و تکمیل پوشش تحصیلی دانش‌آموزان این دوره با محوریت سامانه شهید محمودوند به منظور شناسایی چهره به چهره کودکان بازمانده از تحصیل، در دستور کار این استان خوزستان قرار گرفته است.

وی افزود: این سامانه ذیل سامانه سیدا، استقرار یافته و فرآیند اجرایی آن نیز طبق بخشنامه ضمیمه به دستورالعمل و راهنمای سامانه، برای اجرا به ادارات کل آموزش و پرورش ابلاغ شده است.

حبیبی بیان کرد: بر این اساس روند شناسایی بازماندگان از تحصیل توسط استان‌ها با تخصیص پیگیری‌کننده که غالبا فردی جهادی و از کارکنان رسمی آموزش‌ و پرورش است به هر یک از کودکان بازمانده از تحصیل آغاز می‌شود و فرد پیگیری‌کننده بر اساس آدرس و چک‌لیست پیش‌بینی‌شده، نسبت به شناسایی و تعیین وضعیت فعلی کودکان با استفاده از ظرفیت نیروهای محلی، اقدام می‌کند، به گونه‌ای که این عملکرد در سامانه و در سطوح مختلف توسط منطقه، استان و کشور قابل رصد است.

وی افزود: این سامانه وضعیت بازماندگان از تحصیل را در دو مولفه‌ فاقد پیگیری‌کننده و دارای پیگیری‌کننده اعم از شناسایی نشده، در حال پیگیری، در انتظار تایید و پیگیری شده و همچنین علت بازماندگی از تحصیل کودکان را در ۲۰ گویه به ‌منظور پایش و برنامه‌ریزی و اتخاذ تدابیر لازم، مورد بررسی قرار می‌دهد.

لزوم انسداد مبادی بیسوادی

سرپرست اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان با اشاره به پیگیری هدف برگرداندن بازماندگان از تحصیل به درس و تاثیرگذاری آن در جامعه گفت: مهم‎ترین رسالت آموزش و پرورش ابتدایی، افزایش عدالت آموزشی در دو محور کمی و کیفی است که با انسداد مبادی بیسوادی و پیشگیری از ترک تحصیل دانش‌آموزان و .... محقق می‌شود.

وی بیان کرد: طبعا با انسداد مبادی بی‌سوادی و بازماندگی از تحصیل، بسیاری از مشکلات فرهنگی، اقتصادی و بهداشتی که ریشه در جهل و بیسوادی دارد، از بین می‌رود.

حبیبی با اشاره به تبعات بازماندگی از تحصیل تصریح کرد: طبعا اگر کودک در سنی که لازم‌التعلیم است به مدرسه نرود، از فرصت یادگیری مسائل آموزشی و تربیتی در کنار گروه همسالان محروم می‌ماند و بیشتر در معرض خطراتی مانند بزهکاری، عدم رشد تربیتی و اخلاقی و ... قرار می‌گیرد و یکی از بزرگ ترین تبعات این مساله رشد بیسوادی است.

راهکارهایی برای کاهش آمار بازماندگان از تحصیل

وی بیان کرد: تشکیل کارگروه استانی و طراحی و برنامه‌ریزی برای شناسایی، جذب و نگهداشت کودکان لازم التعلیم بازمانده از تحصیل استان خوزستان، طرح موضوع در شورای آموزش و پرورش استان،‌ تشکیل کارگروه متناظر در ادارات آموزش و پرورش سطح استان و صدور ابلاغ برای اعضای کارگروه برخی از راهکارهای کاهش آمار بازماندگی از تحصیل هستند. استفاده از ظرفیت سایر نهادها برای جذب کودکان بازمانده و رفع علل بازماندگی از تحصیل، انعقاد قرارداد همکاری با سازمان بسیج دانش‌آموزی و برقرای ارتباط (تماس تلفنی و حضوری) با والدین کودکان بازمانده از تحصیل نیز از دیگر راهکارها در این خصوص است.

سرپرست اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان گفت: شناسایی موانع آموزشی و علل بازماندگی دانش‌آموزان طبق لیست ارسالی از سوی وزارت آموزش و پرورش، تسهیل شرایط ثبت‌نام و ایجاد قوانین لازم در انعطاف زمان و مکان و محتوای آموزشی و ارزشیابی تحصیلی، مشارکت در تعیین سازمان و نهاد مسئول برای پیگیری وضعیت هر یک از بازماندگان از تحصیل شناسایی‌شده بر اساس دلیل بازماندگی نیز در این خصوص باید پیگیری شود.

وی افزود: برگزاری جلسه با مدیران مدارس ابتدایی به صورت مجزا در نواحی و مناطق از سوی معاونت آموزش ابتدایی استان خوزستان با هدف انجام اقدامات لازم توسط مدیران مدارس برای پوشش حداکثری و جذب کودکان بازمانده به ویژه کودکان بازمانده از پایه اول، و تشکیل تیم‌های ارائه خدمات درمان و بهبود مشکلات یادگیری برای دانش‌آموزان جذب‌شده در طول سال تحصیلی با همکاری مراکز اختلالات یادگیری در استان نیز از دیگر راهکارها هستند.

حبیبی عنوان کرد: در ادامه روند پیشگیری از ترک تحصیل دانش‌آموزان، برگزاری کلاس‌های آموزش خانواده برای والدین کودکان جذب‌شده و فرهنگ‌سازی با هدف آگاهی از فواید ادامه تحصیل و اشتغال در آینده،‌ اجرای فعالیت‌های جبرانی و رفع نواقص یادگیری کودکان جذب‌شده با استفاده از ظرفیت دانشجومعلمان و معلمان داوطلب،‌ ارائه خدمات مشاوره‌ای سازشی و تحصیلی تخصصی به دانش‌آموزان و والدین آنان در هسته‌های مشاوره،‌ حمایت و اعطای هزینه کمک تحصیلی به دانش‌آموزان با توجه به علل بازماندگی از تحصیلی و تهیه و توزیع بسته‌های آموزشی بین دانش‌آموزانی که به دلیل عدم دسترسی به فضای مجازی از آموزش دور مانده‌اند،‌ پیگیری می‌شود.

وی افزود: انجام مشاوره تلفنی و حضوری با والدین دانش‌آموزان بازمانده  و معرفی مدارس برای ثبت‌نام،‌ هماهنگی با واحد امور بانوان اداره‌کل و ادارات آموزش و پرورش برای ارائه خدمات،‌ تهیه برنامه و کلیپ‌هایی برای آموزش و اطلاع‌رسانی به والدین در مورد جذب بازماندگان از تحصیل و پخش از طریق صدا و سیمای مرکز استان خوزستان و پیگیری اقدامات انجام‌شده در نواحی و مناطق برای جذب کودکان بازمانده از تحصیل نیز دیگر راهکارهای کاهش آمار بازماندگان از تحصیل هستند.

عوامل بازماندگی از تحصیل در خوزستان

وی گفت: ازدواج، فوت، مهاجرت به خارج یا داخل کشور، کوچ‌نشینی ویژه عشایر، اشتغال به کار کودک، نبود مدرسه یا دوری مدرسه، فقر مالی خانواده، بیماری صعب‌العلاج، شرایط استثنایی کودک مانند معلولیت شدید ذهنی و جسمی و ...، بدسرپرستی و بی‌سرپرستی کودک با عواملی مانند طلاق، اعتیاد و ... از عمده عوامل بازماندگی از تحصیل در خوزستان است.

حبیبی گفت: اشتباه بودن مشخصات سجلی، ضعیف بودن جثه کودک و صبر والدین برای تحصیل در سال‌های آینده، مشکلات فرهنگی و ممانعت اولیا از تحصیل، ترس از مدرسه و وابستگی به اولیا، کبر سن کودک، بیماری اولیا، مفقودی کودک، الزام قانونی مبنی بر عدم ارائه‌ خدمات، عدم تمایل کودک به مدرسه و نیاز به مشاوره و تحصیل در مراکز غیرمجاز و فاقد مجوز رسمی از دیگر علل بازماندگی از تحصیل در خوزستان هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت
  • استخدام ۴۵۶ نفر در دانشگاه فرهنگیان
  • استخدام بیش از هزار و ۵۰۰ معلم در چهارمحال و بختیاری
  • ۳۸۰۰ نفر به بدنه آموزش و پرورش ابتدایی استان اصفهان وارد می‌شوند
  • مسابقات فوتسال دانش آموزان ابتدایی جنوب فارس
  • بررسی علت بازماندگی از تحصیل ۲۰ گویه در خوزستان
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ کودک آزاری مدرن: تلقین حس ناکافی بودن!
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود/ جزئیات اجرای نظارت آنلاین
  • تمام مدارس غیردولتی استان کرمان شهریه‌های متفاوتی دارند
  • ۱۰۹ کلاس درس جدید نیاز مهرماه شهرستان بیرجند