Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل امور شاهد وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه مدارس شاهد نماد یک جریان است، به این پرسش که در شرایط فعلی، فعالیت این مدارس چه منطقی دارد، پاسخ داد. ۲۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۳ اجتماعی فرهنگیان و مدارس نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ باز هم همزمان با فصل ثبت‌نام دانش‌آموزان، دغدغه خانواده‌ها برای یافتن مدرسه‌ای که به لحاظ وضعیت آموزشی و به ویژه تربیتی شرایط مناسبی داشته باشد، آغاز می‌شود البته اگر فرزند شما یک دانش‌آموز معولی و خودتان هم از خانواده کاملاً معمولی باشید، مسیر آسانی برای ورود به انواع مدارس خاص را ندارید!

دسته‌بندی مدارس به انواع مختلف از غیردولتی تا نمونه دولتی، شاهد، تیزهوشان و هیئت امنایی دردسر مضاعفی را برای خانواده‌ها رقم زده است و گاه تلاش‌هایی البته با صرف هزینه‌های بالا برای قبولی در آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی شکل می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دسته دوم هم مدارسی هستند که ورود به آنها برای طبقه عادی جامعه چندان آسان نیست، مدارس شاهد جزو همان مدارسی هستند که ورود به آنها پیش‌شرط‌های خاصی نیاز دارد البته طبق گفته‌های مسئولان دفتر شاهد وزارت آموزش‌وپرورش اولویت اصلی این مدارس ثبت‌نام از خانواده شهدا و ایثارگران است.

اما با کم شدن جمعیت دانش‌آموزی خانواده شهدا و ایثارگران این موضوع از سوی برخی کارشناسان مطرح می‌شود که مدارس شاهد محلی برای ثبت‌نام‌های سفارشی شده است و در شرایط فعلی تا چه اندازه به ادامه فعالیت این مدارس نیاز است؟!

درباره این موضوع که با توجه به محدود شدن جامعه هدف مدارس شاهد در وضعیت فعلی چرا باید این مدارس به فعالیت خود ادامه دهند، ثبت‌نام‌های سفارشی در این مدارس و از سوی دیگر مسیر دشوار خانواده‌های عادی و کاملاً معمولی جامعه برای ورود به مدارس شاهد با "محمدرضا رزاقی" مدیرکل دفتر شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش گفت‌وگویی داشتیم.

مدارس شاهد در وضعیت فعلی نیاز به ادامه فعالیت دارند؟!

محمدرضا رزاقی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره چرایی ادامه فعالیت مدارس شاهد در شرایط فعلی اظهار کرد: این پرسش دو پاسخ دارد؛ یک بار از بنده به عنوان کارشناس تعلیم و تربیت نظرم را می‌پرسید، در اینجا باید بگویم اساساً در نظام تعلیم و تربیت باید یک مدل مدرسه داشته باشیم و تمام کشورهای پیشرفته اینگونه هستند اما در کنار آن، خانواده‌ها خودشان خواسته‌اند مدرسه‌ای را راه بیاندازند.

وی افزود: شاید ضرورتی نداشته باشد که مدارس شاهد، نمونه دولتی، تیزهوشان و غیر دولتی داشته باشیم اما واقعیت چه می‌گوید؟ بنده در راه‌اندازی مدارس شاهد و نمونه‌دولتی حضور داشتم؛ سال 64 نخستین مدرسه نمونه‌دولتی کشور را در منطقه 16 تهران تأسیس کردیم چون در جبهه وقتی در چادرها از رزمنده‌ها سؤال می‌پرسیدیم بیشتر آنها از مناطق جنوب پایتخت شهر بودند، فردی که می‌تواند جبهه را اداره کند استعداد خوبی هم دارد و فلسفه شکل‌گیری مدارس نمونه‌دولتی از اینجا بود که به استعدادهای محروم در مناطق جنوب شهر خدمات ویژه‌ای بدهد.

چرا مدارس نمونه دولتی ایجاد شد؟

رزاقی ادامه داد: سال 68 که نخستین فارغ‌التحصیلان مدارس نمونه‌دولتی را داشتیم بیش از 98 درصد دانش‌آموزان به دانشگاه‌های دولتی رفتند؛ فلسفه مدارس نمونه دولتی این بود که در مناطق محروم به استعدادهای برتر خدمات بدهند اما وقتی در مناطق یک و دو تهران هم مدرسه نمونه دولتی تأسیس کردیم، کار خراب شد.

مدارس شاهد به عنوان نماد یک جریان مطرح است

مدیرکل امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش متذکر شد: سال 65 هم مشاهده کردیم فرزندان شهدا و جانبازان را داریم که باید از وضعیت تحصیلی آنها حمایت می‌کردیم بنابراین تصمیم گرفتیم مدارسی را برای ساماندهی آنها ایجاد کنیم، به مرور که جلو رفتیم جامعه مخاطبان این مدارس کم شد اما نظام به موضوع مدارس شاهد به عنوان یک جریان ارزشی نگاه کرد و گفتند این مدارس نماد یک جریان است.

وی با اشاره به اینکه آئین‌نامه استمرار که در زمان آقای خاتمی مصوب شد با همین رویکرد بود که مدارس شاهد را حفظ کنیم چون نماد است، افزود:‌ تمام تلاش بنده در سال‌های اخیر این بود که این نماد را به نماد تعلیم و تربیتی تبدیل کنیم.

ثبت‌نام سفارشی در مدارس شاهد محدود شد/ تمدید ثبت‌نام کلاس اولی‌ها تا 20 خرداداطلاعاتی درباره ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس شاهدآغاز ثبت‌نام پایه اول دبستان/ اطلاعات لازم برای ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس شاهد

رزاقی در پاسخ به این پرسش که آیا مدارس شاهد به تضعیف مدارس دولتی و در عمل به زیان مردم عادی منجر نشده‌ است، گفت:‌ تلاش ما این است باب ثبت‌نام از دانش‌آموزان عادی را باز کنیم و هم‌اکنون برای همسایه‌ دیوار به دیوار مدارس شاهد امتیاز قائل هستیم اما تعداد این مدارس کم است؛ 1351 مدرسه رقمی نیست؛ در منطقه‌ای که 600 مدرسه دارد کلاً 4 مدرسه شاهد داریم.

اگر اولویت آموزش و پرورش مدارس دولتی باشد نیازی به انواع مدارس نیست

مدیرکل امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: وقتی اینگونه به موضوع نگاه کنیم و بخواهیم مدارش شاهد جمع شود، نیاز است جهت‌گیری آموزش و پرورش به سمتی برود که اولویت مدارس دولتی باشد.

وی متذکر شد: زمانی زبده‌ترین معلمان را به شاهد می‌دادند اما هم‌اکنون برخی از آنها علاقه‌ای ندارد به مدارس شاهد بیایند و می‌گویند اگر وقت خود  را به مدارس سمپاد و غیردولتی اختصاص دهیم، پول بیشتری دریافت می‌کنیم!

رزاقی در پاسخ به این پرسش که از نظر شما چقدر به وجود مدارس شاهد نیاز است؟ گفت: اگر تعلیم و تربیت استاندارد شود نیازی به این مدارس نیست،؛ هم‌اکنون وقتی شما  می‌خواهید فرزندتان را در مدرسه ثبت‌نام کنید دغدغه‌تان چیست؟ قطعاً به لحاظ آموزشی و تربیتی حساسیت‌هایی دارد و حتی حاضرید چند کیلومتر دورتر از منزل، مدرسه‌ای را پیدا کنید؛ تا زمانی که جامعه به احساس امنیت و اعتماد نرسد که مدرسه سرکوچه هم خوب است به مدارس شاهد احساس نیاز می‌شود؛ بخشی از این احساس نیاز را مخاطب به سیستم القا می‌کند.

انتهای پیام/

 

 

R1014132/P/S2,22/CT1 واژه های کاربردی مرتبط مدرسه وزارت آموزش و پرورش مدارس شاهد

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مدرسه وزارت آموزش و پرورش مدارس شاهد مدرسه وزارت آموزش و پرورش مدارس شاهد وزارت آموزش و پرورش مدارس نمونه دولتی مدارس شاهد مدارس شاهد شرایط فعلی ادامه فعالیت دانش آموزان خانواده ها یک جریان ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۲۸۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکلیف کلاسهای درس شلوغ مشخص شد ‌

همشهری آنلاین- رابعه تیموری:اما افزوده شدن این کلاس‌ها هم برای خلوت‌تر شدن کلاس‌های مدارس دولتی چاره ساز نبودند و باز هم میانگین جمعیت کلاس‌های درس مدارس دولتی با شرایط مطلوب فاصله قابل توجهی دارد. با توجه به این امر که ٧٠ درصد دانش‌آموزان تهرانی در مدارس دولتی تحصیل می‌کنند، اهمیت این موضوع بیشتر رخ نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید:پیامدهای منفی تراکم کلاسی

بر اساس استانداردهای آموزشی‏‏ مصوب شورای عالی آموزش‌وپرورش، استاندارد تعداد دانش‌آموزان هر کلاس درس در مقطع ابتدایی٢٠ نفر‏‏، در دوره متوسطه اول و دوم ۲۲ نفر و در هنرستان‌ها حداکثر ۱۵ نفر است‏‏‏، درحالی‌که تراکم جمعیت دانش‌آموزان در مدارس دولتی استان تهران ٣٧ دانش‌آموز است و در هیچ یک از مقاطع تحصیلی این استاندارد جمعیتی دیده نمی‌شود. حتی به گفته معصومه معصومیان معاون آموزش ابتدایی آموزش‌وپرورش شهر تهران، در بعضی از مناطق پایتخت تعداد دانش‌آموزان هر کلاس به ٤٦ نفر هم می‌رسد و در منطقه ١۵ تعداد زیادی از کلاس‌های درس جمعیتی بالای ٤٠ نفر دارند.

تراکم دانش‌آموزی صعودی است

در این میان شیب صعودی این شاخص آموزشی جای تإمل دارد و آمار و ارقام نشان می‌دهند هر سال بر میزان تراکم دانش‌آموزی مقاطع تحصیلی مختلف افزوده می‌شود. به طوری که در سال ١٣٩٠ میانگین تراکم دانش‌آموزی در هر کلاس درس استان تهران ٣٠ نفر بوده که در طول یک دهه به ٣٧ نفر رسیده است.
دانش‌آموزان مقطع متوسطه اول بیش از سایر مقاطع درس خواندن در کلاس‌های شلوغ و پرجمعیت را تجربه می‌کنند. به طوری که در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ تراکم دانش‌آموزان در همه مقاطع تحصیلی به۲۳/۹ درصد رسیده که در دوره ابتدایی ۲۴/۴درصد، ‌متوسطه اول ۲۶ درصد و متوسطه دوم ۲۰/۶درصد بوده است. مقایسه این آمار و ارقام با تراکم دانش‌آموزی مدارس غیردولتی نشان می‌دهد دانش‌آموزان این مدارس شرایط بهتری را تجربه می‌کنند و در این سال تراکم دانش‌آموزی در دبستان‌های غیردولتی ۱۸/۸درصد، در متوسطه اول ۱۲/۵درصد و متوسطه دوم ۱۴/۲درصد بوده است.

راهکاری برای خلوت شدن کلاس‌ها

نظر معصومیان بیراه نیست که لزوم پایبندی به‌حقوق کودکان و تحت پوشش قرار دادن دانش‌آموزان اتباع و ایرانی را یکی از مهمترین دلایل کمبود فضای آموزشی در شهر تهران می‌داند، اما تدوین و تدارک بسته تقویت مدارس دولتی این نوید را می‌دهد که میزان تراکم دانش‌آموزی کلاس‌های درس مدارس دولتی طی چند سال آینده به شرایط مطلوب نزدیک‌تر شود. در این بسته که در آغاز سال تحصیلی جاری بر اساس سند تحول بنیادین و با هدف تحقق عدالت آموزشی طراحی شده، راهکارهایی برای استانداردسازی تراکم دانش‌آموزی پیش‌بینی شده است. محمود امانی طهرانی دبیرکل شورای عالی آموزش‌وپرورش دراین‌باره می‌گوید: «با اجرای بسته تقویت مدارس دولتی ۵٠ درصد کلاس‌هایی که تراکم دانش‌آموزی نامناسبی دارند، طی دو سال آتی ساماندهی می‌شوند و ۵٠ درصد دیگر در قالب برنامه‌ای ٨‌ساله به شرایط مطلوب می‌رسند.»

کد خبر 847323 برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش خبر مهم مدرسه و مدارس دانش آموز

دیگر خبرها

  • فعالیت مدارس استان بوشهر تا ۱۹ اردیبهشت ادامه خواهد داشت
  • ۶۰۰ معلم نمونه مازندرانی تقدیر می‌شوند
  • ۱۰۰ سامانه خورشیدی در مدارس نصب شده است
  • تکلیف کلاسهای درس شلوغ مشخص شد ‌
  • هشت معلم نمونه استان ایلام تجلیل می‌شوند
  • شهریه مدارس غیردولتی، شفاف می‌شود؟!
  • ۳۴۰ هزار دانش‌آموز در آزمون مدارس سمپادونمونه دولتی رقابت می‌کنند
  • تجلیل از ۲۴ معلم نمونه بیرجند
  • ساخت ۵۰ مدارس تخریب شده در زلزله‌های خوی
  • افزایش ۲۰ درصدی تعداد نمونه‌های بانک خون بند ناف در سیستان و بلوچستان